Dilimizin Zenginlikleri Ocak Ayı Etkinlikleri

DEDE KORKUT OKUMALARI

 


Dede Korkut Okumaları faaliyeti içinde yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmeleri ve kullanmaları amaçlandı. Dede Korkut Okumaları, öğrencilere Türk kültürünü ve tarihini öğretmek, dil becerilerini geliştirmek ve iyi birer insan olmaları için önemli bir fırsat olmuştur. 

Okulumuz Anasınıfı ,1. ve 2.sınıflarımızda Dede Korkut hikayeleri okundu.Anlamını bul ve Hatırlatmaca etkinlikleri uygulandı. Öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirmeye, kelime bilgisini pekiştirmeye, sözel ifade becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmeye yardımcı olmuştur.

Anahtar kelimeler ile hikaye anlatma ve yazma yarışmasına  3. ve 4. sınıflarımız katıldı. Öğrenciler Dede Korkut Hikayelerinden seçilen kelimeleri anlamlı bir şekilde kullanabildi ve hayal güçlerini kullanarak hikayeler yazdılar.

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Dede Korkut Hikayesinden hareketle Hikaye Yazma Yarışmasında okulumuzu temsilen yarışmaya katılan öğrencimiz Ömer Furkan YAMAN  " Yiğit Akkurt Han'ın Destanı " isimli eseri ile  Keçiören İlçe 3.sü oldu.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 8  kişi beğendi